Pažitka
Název:

Jahodové řezy


Jahodové řezy


Ingredience:
Těsto:
vejce4 ks
cukr moučka180 g
olej100 ml
mléko200 ml
polohrubá mouka250 g
Krém:
mléko800 ml
jahodový puding2 balíčky
změklé máslo2 lžíce
cukr2 lžíce
tvaroh1 vanička
jahody dle potřeby
Želatina:
dortové želé červené2 balíčky
voda400 ml
cukr5 lžic
jahodové aroma1 kapka
Postup přípravy:

Na sobotní oslavě nesmělo chybět i něco sladkého. Jahodové řezy byla správná volba. Ani né moc sladké, hlavně né máslový krém, takže svěží pudingovo-tvarohová náplň.  A řezy měly úspěch.

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou plech o rozměru 38x30 cm (hloubka je 4cm). Poté si předehřejeme troubu na 180C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Poté si vyšleháme 4 žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.
Krém si připravíme zcela jednoduše. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, změklé máslo, pudingové prášky a uvaříme hustý puding. Do horkého pudingu vmícháme jeden tvaroh a poté ihned natřeme na upečený korpus. 
Nakonec jen ozdobíme jahodami nakrájenými na plátky a zalijeme želatinou (želatinu jsem od doby varu nechala 1 minutu povařit a ještě horkou natírala a lila na ovoce). Plech s připraveným dezertem uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit. Před podávání nakrájíme řezy a můžeme servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno