Název:Jahodovo-ostružinový skleničkový dezert s krémem z mascarpone, Lotuskami a zakysanou smetanou
Ingredience:
Ingredience: |
jahody | dle potřeby |
ostružiny | dle potřeby |
sušenky Lotus | dle potřeby |
mascarpone | 1 kelímek |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
cukr | dle chuti |
směs oříšků | dle chuti |
bazalka nebo meduňka | dle chuti |
Postup přípravy:Dnes byl den dětí a i když jsme s dětmi slavili průběžně už dva předchozí víkendy na akcích pro děti, ani dnes nesměla ještě chybět alespoň mlska a přípitek s dětským šampáněm.
Opět jsem připravila oblíbený skleničkový dezert - tentokrát s jahodami a ostružinami.
Na dno skleničky nalámeme sušenky. Na sušenkovou vrstvu navrstvíme krém - nejprve rozmixujeme jahody s ostružinami, poté přidáme kelímek mascarpone, zamícháme a případně dochutíme cukrem. Na tuto vrstvu naklademe čerstvé jahody a ostužiny, nakonec dáme zakysanou smetanu, kterou dozdobíme čtvrtkami jahod, ostružinou, nasekanými oříšky a lístečkem meduňky nebo bazalky.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min
Autor:
zavřít okno