Pažitka
Název:

Jahodovo-rebarborová zmrzlina


Jahodovo-rebarborová zmrzlina


Ingredience:
Ingredience:
jahod250 g
rebarbora1 ks
kokosové mléko400 g
javorový sirup2 - 3 lžíce
Postup přípravy:

Konečně je léto. Přesně to období na které každý rok nedočkavě čekám už od ledna. Nevím jak Vám, ale mně se většinou v horkých dnech moc jíst nechce, a tak to dopadne, že se většinou najím až večer (vím, že je to špatně a výživový poradce by mě rozhodně nepochválil! :-D). Tudíž, pokud chci jíst, tak mám chuť jenom na zmrzlinu.

Tato jahodovo-rebarborová zmrzlina nebo spíš dřeň je naprosto úžasná, osvěžující, jemně kyselkavá a to mi mooc chutná. Pokud si ji ještě zalijete javorovým sirupem, budou se Vám dělat boule za ušima, to mi věřte.

Zmrzlina/dřeň je bezlepková, bez laktózy, paleo a veganská a samozřejmě je také velmi zdravá. Ještě váháte?

1. Jahody omyjte, očistěte, zbavte stopky a nakrájejte je na menší kousky, které vhoďte do vyšší úzké nádoby (nejlépe od tyčového mixéru).

2. Rebarboru take omyjte a očistěte, nakrájejte ji na menší kostky a také ji dejte do nádoby od tyčového mixéru.

3. Jahody a rebarboru zalijte kokosovým mlékem a přidejte javorový sirup.

4. Vše důkladně pomocí tyčového mixéru rozmixujte.

5. Rozmixovanou směs přelijte do nerezové misky a dejte do mrazáku na 5 hodin zmrznout.

6. Před podáváním 20 – 30 minut předem misku z mrazáku vyndejte a nechte zmrzlinu povolit.

7. Poté zmrzlinu přendejte do mističek a zalijte ji ještě javorovým sirupem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno