Ingredience: | |
jahody | 600 g |
červený rybíz | 2 hrti |
javorový sirup | dle chuti |
Sluníčko nám krásně hřeje a je třeba se trošku ochladit. Na domácí zmrzlině je výhoda, že víte, co si do ní dáte. Žádná zahušťovadla, přidané látky, čisté ovoce. Já potřebovala uvolnit místo v mrazáku a zužitkovat loňské jahody a rybíz. Měla jsem tím pádem práci ulehčenou a zmrzlinku téměř hotovou.
Zmrzlé jahody si dáme do vyšší nádoby společně s rybízem, necháme chvíli povolit, případně pokud máte výkonný mixér, lze využít i ten.
Vše společně našleháme tyčovým mixérem. Udělá se nám díky zmrzlému ovoci krásně krémová konzistence. Následně pokud je třeba, přisladíme, já trošku musela. Pokud máte ovoce čerstvé, dejte jej buď zmrznout a nebo čerstvé rozmixujte, dejte na 1 hodinu do mrazáku, našlehejte a ještě jednou či vícekrát opakujte. Hlídejte konzistenci, ať vám úplně zmrzlina nezmrzne, případně nechte krátce povolit. Krémovou konzistenci dělá opakované našlehání. My jsme část snědli jen tak v pohárkách a zbytek nacpali do tvořítek na nanuky.
Přeji příjemné jahodové ochlazení.
Podrobné info: