Ingredience: | |
polohrubá mouka | 250 g |
cukr krupice | 200 g |
prášek do pečiva | 1 ks |
vejce | 3 ks |
smetana (nebo 250ml mléka + 250ml smetana) | 500 ml |
jahody | dle potřeby |
Píšete mi o jednoduchou a tu nejlepší bublaninu. Tak tady je ta má TOP, která je lehká jako pírko, přesto vláčná, málo těsta, ale hodně jahůdek a jako bonus jednoduchá, rychlá na přípravu. Prostě žádný buchtík, po kterém se práší od pusy.
Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, zamícháme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a na těsto naklademe jahody. Pečeme při 175°C asi 20–25 minut. Nakonec zlehka posypeme cukrem.
Recept na bublaninu je uveden na plech o velikosti 38 x 30 cm. Pokud chcete upéct v kulaté formě (vnitřní průměr 26 cm), tak musíte upéct z poloviční dávky ingrediencí.
VENDY TIP! Pokud máte rádi kakaové těsto, tak přidejte do půlky těsta 2 lžíce kakaa.
Podrobné info: