Pažitka
Název:

Jahodovo-šlehačková bublanina


Jahodovo-šlehačková bublanina


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka250 g
cukr krupice200 g
prášek do pečiva1 ks
vejce3 ks
smetana (nebo 250ml mléka + 250ml smetana)500 ml
jahody dle potřeby
Postup přípravy:

Píšete mi o jednoduchou a tu nejlepší bublaninu. Tak tady je ta má TOP, která je lehká jako pírko, přesto vláčná, málo těsta, ale hodně jahůdek a jako bonus jednoduchá, rychlá na přípravu. Prostě žádný buchtík, po kterém se práší od pusy.

Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, zamícháme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a na těsto naklademe jahody. Pečeme při 175°C asi 20–25 minut. Nakonec zlehka posypeme cukrem.

Recept na bublaninu je uveden na plech o velikosti 38 x 30 cm. Pokud chcete upéct v kulaté formě (vnitřní průměr 26 cm), tak musíte upéct z poloviční dávky ingrediencí.

VENDY TIP! Pokud máte rádi kakaové těsto, tak přidejte do půlky těsta 2 lžíce kakaa.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno