Ingredience: | |
polohrubá mouka | 1 a 1/2 hrnku |
cukr krupice | 1 hrnek |
mléko | 1 hrnek |
celá vejce | 2 ks |
prášek do pečiva | 1 ks |
olej | 1/4 hrnku |
Náplň: | |
tvaroh v kelímku | 2 velké kelímky (1 kg) |
želatina | 12 plátků |
šlehačka | 1 ks |
cukr | dle chuti |
citronová kůra a šťáva z 1 citronu | dle chuti |
želatina | dle potřeby |
Dále: | |
jahodová zavařenina | dle chuti |
jahody | dle chuti |
V horkých letních dnech tento moučník osvěží a návštěva si určitě pochutná.
Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem ušleháme. Těsto vlijeme na pečící papír do menšího pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 35 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme, sejmeme pečící papír a rozkrojíme na potřebnou velikost. Naplníme připravenou náplní, kterou si připravíme následovně. Tvaroh ušleháme s cukrem, přidáme želatinu a ušleháme, pak vešleháme do husta ušlehanou šlehačku.
Plátky želatiny namáčíme do vody jeden po druhém (dávám asi 1,5 dcl vody), pokud byste dali všechny plátky najednou, tak se slepí. Želatinu necháme nabobtnat a pak ji zahřejeme a ve vodě rozpustíme, nesmí se vařit. Rozpouštíme za stálého míchání a ihned po rozpuštění vmícháme 2 - 3 lžíce tvarohové hmoty (zatím bez šlehačky), dobře rozmícháme a pak vlijeme do ostatního tvarohu.
Povrch dezertu jsem potřela jahodovou zavařeninou a pokladla nakrájenými jahodami.
Celý dezert nechte v leničce ztuhnout do druhého dne.
Podrobné info: