Pažitka
Název:

Jahodový dezert s kešu ořechy s kokosovým mlékem a vanilkou


Jahodový dezert s kešu ořechy s kokosovým mlékem a vanilkou


Ingredience:
Ingredience:
kešu ořechy100 - 150 g
kokosové mléko REAL1 plechovka
vanilkový lusk - vanilka z něj1/2 ks
javorový sirup dle chuti
Ovocná část:
jahodycca 4 hrsti
hruška1 ks
javorový sirup dle chuti
strouhaná čokoláda Vivani hot vegan na ozdobení
Postup přípravy:

Je po svátcích, ale nás stále honí mlsná. Tentokrát byla chuť na dezert, a jelikož máme v zásobě stále hodně mražených jahod, byla volba jasná. Nemusíte čekat na jahody, dezert jde připravit v řadě kombinací ať už s ovocnými: borůvkami, mangem, hruškami či kakaovým práškem. Fantazii se meze nekladou.

100-150g kešu ořechů, zalijeme tekutým podílem z kokosového mléka, necháme namočené 15 minut. Každé kokosové mléko v plechu má jiné množství tekutého podílu, pokud by jej bylo příliš, před mixováním kešu ořechů odlijeme (mohlo by být příliš řídké a museli bychom přidávat další ořechy) a následně při šlehání dle konzistence přiléváme. Pak přidáme tuhý podíl z kokosového mléka, vanilku z poloviny vanilkového lusku, vše rozmixujeme dohladka, osladíme javorovým sirupem dle vlastní chuti. Ovocnou část uděláme dle vlastní chuti a podle toho kolik si chceme dopřát ovoce. Rozmixujeme jahody s hruškou, dle chuti případně dosladíme javorovým sirupem. Nalijeme do pohárů. Já nalila nejdřív jahodovou a pak krém z kešu a kokosového mléka. Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo čerstvým ovocem.

Přeji příjemné mlsání.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno