Ingredience: | |
kešu ořechy | 100 - 150 g |
kokosové mléko REAL | 1 plechovka |
vanilkový lusk - vanilka z něj | 1/2 ks |
javorový sirup | dle chuti |
Ovocná část: | |
jahody | cca 4 hrsti |
hruška | 1 ks |
javorový sirup | dle chuti |
strouhaná čokoláda Vivani hot vegan | na ozdobení |
Je po svátcích, ale nás stále honí mlsná. Tentokrát byla chuť na dezert, a jelikož máme v zásobě stále hodně mražených jahod, byla volba jasná. Nemusíte čekat na jahody, dezert jde připravit v řadě kombinací ať už s ovocnými: borůvkami, mangem, hruškami či kakaovým práškem. Fantazii se meze nekladou.
100-150g kešu ořechů, zalijeme tekutým podílem z kokosového mléka, necháme namočené 15 minut. Každé kokosové mléko v plechu má jiné množství tekutého podílu, pokud by jej bylo příliš, před mixováním kešu ořechů odlijeme (mohlo by být příliš řídké a museli bychom přidávat další ořechy) a následně při šlehání dle konzistence přiléváme. Pak přidáme tuhý podíl z kokosového mléka, vanilku z poloviny vanilkového lusku, vše rozmixujeme dohladka, osladíme javorovým sirupem dle vlastní chuti. Ovocnou část uděláme dle vlastní chuti a podle toho kolik si chceme dopřát ovoce. Rozmixujeme jahody s hruškou, dle chuti případně dosladíme javorovým sirupem. Nalijeme do pohárů. Já nalila nejdřív jahodovou a pak krém z kešu a kokosového mléka. Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo čerstvým ovocem.
Přeji příjemné mlsání.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ