Pažitka
Název:

Jahodový koláč se želatinou


Jahodový koláč se želatinou


Ingredience:
Těsto:
rostlinný tuk80 g
cukr80 g
polohrubá mouka80 g
mléko50 ml
kakao2 lžíce
vejce2 ks
prášek do pečiva špetka
Krém:
mléko600 ml
jahodový pudingový prášek1 ks
vanilkový pudingový prášek1 ks
změklé máslo2 lžíce
cukr krupice2 lžíce
Želatina:
dortové želé1 ks
voda200 ml
cukr3 lžíce
Postup přípravy:

Pohodový víkend všem! Co si udělat nějakou tu víkendovou dobrotu? Mám pro Vás tip na koláč, který je prostě mňam!

Rostlinný tuk rozpustíme v hrnci, přidáme všechny ostatní ingredience, rozmícháme a vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté dortové formy. Pečeme 10 - 15 minut při 180°C. 

Krém si připravíme zcela jednoduše. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, změklé máslo, pudingové prášky a uvaříme hustý puding, který ještě teplý nalijeme na vychladlý upečený korpus. 

Nakonec jen ozdobíme jahodami nakrájenými na plátky a zalijeme želatinou. Jelikož jsem jahody neměla v rovině, použila jsem na želatinu mašlovačku a jahody jí potřela (želatinu jsem od doby varu nechala 1 minutu povařit a ještě horkou natírala a lila na ovoce).

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno