Pažitka
Název:

Jahodový pohár s krémem z mascarpone, lotus sušenkami, zakysanou smetanou a jahodovým topingem


Jahodový pohár s krémem z mascarpone, lotus sušenkami, zakysanou smetanou a jahodovým topingem


Ingredience:
Ingredience:
jahody250 g
mascarpone250 g
zakysaná smetana250 ml
sušenky Lotus dle potřeby
moučkový cukr dle chuti
jahodový toping dle potřeby
meduňka na ozdobení
Postup přípravy:
Musím se vám k něčemu přiznat. Už od pátku se přemlouvám, že upeču jahodový cheesecake. Od soboty mám doma suroviny jako jsou mascarpone a zakysaná smetana. A co myslíte? Pořád nic. Prostě se do toho ne a ne dokopat.
Nakonec jsem dneska zvolila možná lepší variantu, kde upotřebím suroviny, které mám v ledničce. Pohár - neboli skleničkový dezert. Tyhle dezerty se začaly objevovat čím dál tím více a je to fakt pecka. Jsou krásné pro oko a lahodné svou rozmanitou skladbou navrstvených chutí.
 
Jahody s troškou moučkového cukru si rozmixujeme do hladka. Cca 3/4 rozdělíme do skleniček a do zbytku rozmixovaných jahod přidáme mascarpone a znovu umixujeme. Tento krém navrstvíme na rozmixované jahody, na tuto vrstvu přidáme vrstvu z rozlámaných lotus sušenek, potom dáme zakysanou smetanu a nakonec ozdobíme jahodou, lískem meduňky a zalijeme jahodovým topingem.
 
Tentokrát byly docela muka vše vyfotit, protože se mi na pohár sbíhaly sliny! Myslím, že hodnocení dezertu bude stačit takto: Byl vynikající!
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno