Ingredience: | |
lískové ořechy | 150 g |
kokos strouhaný | 30 g |
datle | 90 g |
jahody | 285 g |
keše ořechy | 150 g |
javorový sirup | 50 g |
kakaové máslo | 50 g |
Další vynikající jahůdkový RAW dortík je tu. Recept je opět jednoduchý. V tomto receptu je velmi důležitá kvalita surovin, ale to dnes ví už každý.
Korpus
Nedříve vložíme do mixéru lískové ořechy (přes noc namočené) nebo jiné ořechy a rozmixujeme je společně s kokosem a datlemi. Takto vytvořenou hmotu natlačíme na dno formy. Použila jsem dortovou formu o průměru 18 cm.
Jahodový krém
Rozmixujeme kešu ořechy s jahodami. Přidáme javorový sirup a rozpuštěné kakaového másla. Vše dobře promixujeme. Krém rovnoměrně nalijeme na korpus, uhladíme a vložíme na 20 minut do mrazničky.
Dort můžeme ozdobit jahodami a lístkem máty.
Zajímavosti a typyDoporučuji každé ořechy namočit z prostého důvodu. Lépe se zpracovávají v mixéru a hlavně jsou lépe stravitelé.