Korpus: | |
hladká mouka | 3/4 hrnku |
polohrubá mouka | 1/4 hrnku |
cukr | 3/4 hrnku |
mléko | 1/2 hrnku |
olej | 1/2 hrnku |
vejce | 4 ks |
vanilkový cukr | 1 ks |
prášek do pečiva | 1 ks |
Krém: | |
bílý jogurt | 400 g |
smetana ke šlehání | 250 ml |
pudink za studena s kokosovou příchutí | 2 ks |
cukr | dle chuti |
mléko | dle potřeby |
Dále budete potřebovat: | |
drobnější jahody | 500 g |
červená želatina v prášku | 1 ks |
voda nebo ovocná šťáva | 250 ml |
Jednoduchý a na přípravu rychlý dezert z čerstvých jahod s pudinkovo-jogurtovým krémem. Bez vážení - vystačíte si s hrnečkem.
Těsto: v míse smícháme suché suroviny, přidáme mléko a olej a vymícháme měchačkou do hladka. Pečeme ve vymazaném a vysypaném plechu při 170 °C do zrůžovění povrchu. Pak necháme vychladit.
Krém: Do jogurtu vmícháme pudinky a vyšleháme. Podle chuti osladíme a pak přidáme i mléko do požadované hustoty krému.
Krém naneseme na korpus, namačkáme do něj ovoce a zalijeme želatinou připravenou podle návodu na obalu. Vychladíme asi 3 hodiny.
Podrobné info: