Pažitka
Název:

Jahodový řez s kokosovým krémem


Jahodový řez s kokosovým krémem


Ingredience:
Korpus:
hladká mouka3/4 hrnku
polohrubá mouka1/4 hrnku
cukr3/4 hrnku
mléko1/2 hrnku
olej1/2 hrnku
vejce4 ks
vanilkový cukr1 ks
prášek do pečiva1 ks
Krém:
bílý jogurt400 g
smetana ke šlehání250 ml
pudink za studena s kokosovou příchutí2 ks
cukr dle chuti
mléko dle potřeby
Dále budete potřebovat:
drobnější jahody500 g
červená želatina v prášku1 ks
voda nebo ovocná šťáva250 ml
Postup přípravy:

Jednoduchý a na přípravu rychlý dezert z čerstvých jahod s pudinkovo-jogurtovým krémem. Bez vážení - vystačíte si s hrnečkem.

Těsto: v míse smícháme suché suroviny, přidáme mléko a olej a vymícháme měchačkou do hladka. Pečeme ve vymazaném a vysypaném plechu při 170 °C do zrůžovění povrchu. Pak necháme vychladit.

Krém: Do jogurtu vmícháme pudinky a vyšleháme. Podle chuti osladíme a pak přidáme i mléko do požadované hustoty krému.

Krém naneseme na korpus, namačkáme do něj ovoce a zalijeme želatinou připravenou podle návodu na obalu. Vychladíme asi 3 hodiny.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno