Pažitka
Název:

Japonská cibulačka


Japonská cibulačka


Ingredience:
Ingredience:
cibule nakrájená na kostičky2 ks
voda nebo zeleninový vývar500 ml
celer nakrájený na kostičky2 stonky
mrkev nakrájená na kostičky2 ks
česnek nakrájený najemno2 stroužky
žampiony nakrájené na plátky hrstka
jarní cibulka nakrájená najemno1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
sojová omáčka dle chuti
Sriracha dle chuti
mořské řasy dle chuti
Postup přípravy:
Nemohu si pomoci, ale čistě průhledně polévky u mě vyhrávají. Včerejší ukojená chuť na pořádný vývar skončila v Pho na Letné, ale udělat si polévku doma, je vždy to nejlepší. Ještě lepší pocit mám, když udělám novou jednoduchou, která je navíc výborná. 
Když se mě někdo zeptá, co snídám, tak mohu říci, že právě polévky bývají moji snídaní. 
Hledala jsem dnes rychlou a hlavně s chutí Asie, tentokrát Japonska.

Orestujeme cibuli v hrnci na malém množství oleje, do mírného zhnědnutí, přidejte mrkev, celer, česnek a zeleninový vývar nebo vodu. Přiveďte k varu a poduste cca 30- 40 minut.

Dochuťte solí a pepřem případně sójovou omáčkou a srirachou. 

Poté vývar sceďte, podávejte čistý vývar s houbami a nakrájenou jarní cibulkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno