Pažitka
Název:

Jarní kedlubnová polévka


Jarní kedlubnová polévka


Ingredience:
Ingredience:
malá kedlubna2 ks
středně velká mrkev2 ks
brambory4 ks
máslo2 lžíce
hladkolistá petržel dle chuti
mražený hrášekn50 g
hladká mouka (můžete použít i bezlepkovou)2 lžíce
nové koření4 kuličky
zeleninový vývar nebo voda1 l
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Kedlubny patří spolu s ředkvičkami k první jarní zelenině. Kedlubny bych mohla jíst na všechny způsoby - miluji pomazánku, kedlubnové zelí nebo omáčku. Po čem bych se ale mohla utlouct, je polévka. Ta vůně kedlubnů dušených na másle spolu se sladkou mrkví je prostě neodolatelná. Já do ní přidávám navíc ještě zelený hrášek, aby byla polévka hezky barevná. Na polévku budete potřebovat jen pár ingrediencí a její příprava vám zabere jen pár minut.

Kedlubny a mrkev oloupeme a nastrouháme je na hrubém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou zeleninu. Restujeme cca 5 minut. Zeleninu poté zasypeme moukou, pořádně promícháme, necháme trošku osmahnout a vše zalijeme vodou nebo vývarem. Do polévky přidáme na kostičky nakrájené brambory, nadrobno nakrájenou listovou petržel a nové koření. Vaříme do změknutí brambor. Před koncem vaření přidáme mražený hrášek a necháme ještě chvilku provařit. Hotovou polévku ochutíme solí a pepřem. 

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno