Pažitka
Název:

Jarní zeleninová polévka s vejcem


Jarní zeleninová polévka s vejcem


Ingredience:
Ingredience:
mražená jarní zeleninová směs350 g
plátek másla1 cm
olej1 lžíce
hladká mouka2 lžíce
kurkuma1/4 lžičky
vejce2 ks
voda1 l
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
nasekané lístky petrželky dle chuti
Postup přípravy:

Zeleninové polévky vařím nejraději z čerstvé zeleniny. Ale v tomto období je polévka dobrá i z kvalitní mražené zeleniny.

Na rozehřáté máslo s olejem dáme mouku a za stálého míchání osmažíme do světlé barvy. Zásmažku (jíšku) zasypeme kurkumou, zalijeme vodou, metličkou prošleháme a uvedeme do varu.

Zdroj tepla stáhneme na minimum, přidáme mraženou zeleninu a trochu pepře a soli. Pod pokličkou a za občasného promíchání vaříme slabým varem 15 minut. Poté přidáme 2 rozklepnutá vejce, vidličkou mírně rozšleháme a vaříme ještě 1 minutu.

Podle potřeby dochutíme solí, přidáme petrželku a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno