Pažitka
Název:

Játrová paštika s bylinkami a medvědím česnekem


Játrová paštika s bylinkami a medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra500 g
cibule1 ks
pesto z medvědího česneku2 lžičky
drcený kmín špetka
muškátový ořech špetka
majoránka1 lžička
saturejka1 větvička
pepř dle chuti
sůl dle chuti
mandlové mléko100 ml
smetana na šlehání100 ml
máslo + 50 g na zalití80 g
ghí nebo olej dle potřeby
Postup přípravy:

Kdo by kupoval ty rádoby paštiky z obchodu, pochybného vzezření a ještě pochybnějšího složení, když si může doma udělat dobrotu, která se s tou kupovanou nedá srovnat. Je to rychlovka, která je levná a chuťově někde úplně jinde. Vyzkoušejte a nebudete litovat.

Kuřecí játra dobře očistíme a odblaníme. Na oleji nebo ghí necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme játra a zprudka orestujeme, aby se zatáhla. Pak přidáme pesto, všechno ostatní koření a ještě chvilku restujeme, aby se koření rozvonělo. Potom zalijeme mandlovým mlékem, smetanou a na mírném plameni dusíme do změknutí. Nakonec přidáme máslo a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Vyndáme větvičku saturejky a zbytek rozmixujeme. Já mám ráda mixovanou úplně dohladka, ale záleží na vaší chuti. Hotovou směs přendáme do skleniček na paštiku nebo do jiných vhodných nádob a přelijeme rozpuštěným máslem. Necháme v lednici pořádně vychladit. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno