Ingredience: | |
játra (drůbeží nebo vepřvová) | 200 g |
malá cibulka | 1 ks |
vejce | 1 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
majoránka | špetka |
česnek | 2 stroužky |
máslo | 40 g |
strouhanka | 50 g |
Jak jsem slíbila, přidávám recept na játrové knedlíčky. Není nic jednoduššího, než si koupit játra a udělat si játrovou zavářku, kterou si naporcujeme a zamrazíme. Poté ji máme přichystanou vždy, když potřebujeme udělat knedlíčky.
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si očistíme játra a pokrájíme na kousky.
Poté si na pánev dáme máslo a orestujeme na drobonko pokrájenou cibulku. Když je cibulka zlatavá, přidáme strouhanku a opečeme ji. Měla by zhnědnout, ale pozor, nespálit!
Vezmeme si mixér a vložíme do něj játra, opečenou strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a majoránku.
Vše rozmixujeme do pasty. Lehce ochutnáme, zda je to dosti slané. A máme hotovo.
Teď už si buď udělejte knedlíčky nebo vše zamražte.
Podrobné info: