Pažitka
Název:

Játrové knedlíčky / játrová zavářka


Játrové knedlíčky / játrová zavářka


Ingredience:
Ingredience:
játra (drůbeží nebo vepřvová)200 g
malá cibulka1 ks
vejce1 ks
sůl špetka
pepř špetka
majoránka špetka
česnek2 stroužky
máslo40 g
strouhanka50 g
Postup přípravy:

Jak jsem slíbila, přidávám recept na játrové knedlíčky. Není nic jednoduššího, než si koupit játra a udělat si játrovou zavářku, kterou si naporcujeme a zamrazíme. Poté ji máme přichystanou vždy, když potřebujeme udělat knedlíčky.

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si očistíme játra a pokrájíme na kousky.

Poté si na pánev dáme máslo a orestujeme na drobonko pokrájenou cibulku. Když je cibulka zlatavá, přidáme strouhanku a opečeme ji. Měla by zhnědnout, ale pozor, nespálit!

Vezmeme si mixér a vložíme do něj játra, opečenou strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a majoránku.

Vše rozmixujeme do pasty. Lehce ochutnáme, zda je to dosti slané. A máme hotovo.

Teď už si buď udělejte knedlíčky nebo vše zamražte.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno