Pažitka
Název:

Játrové knedlíčky podle mé babičky


Játrové knedlíčky podle mé babičky


Ingredience:
Ingredience:
játra200 g
česnek1 stroužek
suchý rohlík1 ks
žloutek2 ks
rozpuštěné máslo5 lžic
dětská krupička6 lžic
nasekané lístky petrželky2 lžíce
sušená majoránka1 lžíce
malá cibule nakrájená nadrobno1/2 ks
pepř špetka
strouhanka na zahuštění
Postup přípravy:

Na játrové knedlíčky do polévky máme jistě každý svůj oblíbený recept.
Moje babička Anička dělávala knedlíčky z hovězích jater, ale já většinou používám vepřová,nebo drůbeží. Jinak ostatní suroviny dávám podle ní a vždy si pochutnáme tak, jako za dětských let u babičky.

Játra očistíme, odblaníme a se stroužkem česneku nameleme na masovém mlýnku. Suchý rohlík také nameleme. Tím z mlýnku dostaneme zbytek jater.
Namletá játra v míse opepříme a promícháme se žloutky, máslem, krupičkou, cibulkou, petrželkou a mezi dlaněmi rozemnutou majoránkou. 
Směs necháme 10minut odpočinout. Směs na knedlíčky by měla mít hustotu jako těsto na špecle (noky), tak podle potřeby ještě zahustíme trochu strouhanky.
Poté lžičkou nabíráme směs a zaváříme buď přímo do vroucího vývaru, nebo do vroucí osolené vody. Slabým varem vaříme přibližně 4-6minut, podle velikosti knedlíčků.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno