Ingredience: | |
polohrubá mouka | 140 g |
třtinový cukr | 140 g |
vejce | 4 ks |
holandské kakao | 1 a 1/2 lžíce |
šlehačka | 400 ml |
moučkový cukr do šlehačky | dle chuti |
Máte chuť na nějakou tu dobrou, jednoduchou roládku ke kafíčku? Jestli ano, pojďte se mnou do toho.
Troubu předehřejeme na cca 200 stupňů. Vejce ušleháme celá s cukrem (nemusíme šlehat sníh i tak je výborná a rychlá) do pěny. Přidáme kakao a opatrně vmícháme mouku. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem tak, aby nám vznikl pravidelný čtverec. Pečeme zprudka na dobu cca 5-7 minut. Těsto nám pěkně vyběhne a je vláčné. Tuto budoucí roládku vyndáme z trouby, jakmile zrůžoví. Kdybychom ji pekli déle, těsto by se lámalo a nešlo by srolovat. Teplý korpus i s pečícím papírem srolujeme, ještě zabalíme do navlhčené utěrky a necháme pozvolna vychladnout. Šlehačku osladíme a vyšleháme dotuha.
Můžeme přidat i Smetana fix od dr. Oetkera. Vychladlý korpus rozvineme a potřeme šlehačkou. Opět ji srolujeme a necháme ji vychladnout v lednici. Nejlépe přes noc. Posypeme moučkovým cukrem a zdobíme podle sebe.