Ingredience: | |
cukr moučka | 140 g |
celé vejce | 1 ks |
žloutek | 1 ks |
hladká mouka | 140 g |
mandle nebo lískové ořechy | 100 g |
Nevím, jak starý tento recept je. Ale suchárky pekávala už moje babička a byly mezi prvními, které rychle zmizely z tácku s cukrovím.
Cukr s vajíčky vyšleháme do pěny a zlehka vmícháme mouku a mandle (ořechy).
Na mírně pomoučeném válu těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme váleček v průměru 2 cm silný. Přeneseme na plech na pečící papír, nebo folii a dáme na 15 - 20 minut do trouby na 170 - 180°C upéct do růžova.
Každá trouba peče jinak, tak po 10 minutkách nakoukneme a pak už jen hlídáme barvu suchárků.
Po upečení ještě teplé krájíme na 1,5 cm špalíčky.
Dáváme pozor, aby suchárky po vytažení z trouby moc nevychladly. Šly by špatně krájet a drobily by se.