Ingredience: | |
mleté jehněčí maso | 1/2 kg |
hovězí mleté maso | 1/2 kg |
mletý koriandr | 1/2 lžičky |
římský kmín | 1/2 lžičky |
červená cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky |
čerstvá pažitka | hrst |
sůl | dle chuti |
bílý pepř | dle chuti |
Dip: | |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
čerstvá pažitka | 1 lžíce |
kopr | 1 lžíce |
česnek | 1 stroužek |
sůl | dle chuti |
Kebab na špejli už jsem plánovala nějakou dobu, takže když jsme si přivezli z ovčí farmy mleté jehněčí, bylo rozhodnuto. Trochu nás to katapultovalo do parného léta a období zahradních grilovaček.
Mleté maso promícháme s kořením, nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a osolíme, opepříme podle chuti. Masovou směs pořádně propracujeme rukama, aby se koření dostalo všude. Necháme chvíli rozležet v chladu a mezitím si můžeme připravit přílohu nebo dip. Na připravené špejle rukama uplácáme válečky masa a dáme na rozpálený gril nebo pánev s nepřilnavým dnem. Maso je samo o sobě dost tučné, takže není potřeba přidávat nic dalšího. Grilujeme z obou stran pár minut dozlatova. Podáváme jen tak s dipem nebo pečeným bramborem, grilovanou zeleninou, apod.
Podrobné info: