Pažitka
Název:

Jehněčí kebab na grilu, pečené brambory a česnekový dip


Jehněčí kebab na grilu, pečené brambory a česnekový dip


Ingredience:
Ingredience:
mleté jehněčí maso1/2 kg
hovězí mleté maso1/2 kg
mletý koriandr1/2 lžičky
římský kmín1/2 lžičky
červená cibule1 ks
česnek3 stroužky
čerstvá pažitka hrst
sůl dle chuti
bílý pepř dle chuti
Dip:
zakysaná smetana1 kelímek
čerstvá pažitka1 lžíce
kopr1 lžíce
česnek1 stroužek
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Kebab na špejli už jsem plánovala nějakou dobu, takže když jsme si přivezli z ovčí farmy mleté jehněčí, bylo rozhodnuto. Trochu nás to katapultovalo do parného léta a období zahradních grilovaček.

Mleté maso promícháme s kořením, nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a osolíme, opepříme podle chuti. Masovou směs pořádně propracujeme rukama, aby se koření dostalo všude. Necháme chvíli rozležet v chladu a mezitím si můžeme připravit přílohu nebo dip. Na připravené špejle rukama uplácáme válečky masa a dáme na rozpálený gril nebo pánev s nepřilnavým dnem. Maso je samo o sobě dost tučné, takže není potřeba přidávat nic dalšího. Grilujeme z obou stran pár minut dozlatova. Podáváme jen tak s dipem nebo pečeným bramborem, grilovanou zeleninou, apod.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno