Ingredience: | |
jehněčí kolínko | 4 ks |
červená cibule | 6 ks |
sádlo | kousek |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
mletá paprika | 1 lžička |
tymián | pár snítek |
rozmarýn | snítka |
český česnek | 2 paličky |
vývar | 5 dcl |
protlak | 1 malá plechovka |
Tento recept je úplně obyčejný, ale ze všech co znám je pro mě nejchutnější. Kolínka se dělají na víně na kořenové zelenině atd., ale tento recept je pro mě nej.
Kolínka očistíme, osolíme, opepříme, posypeme jemně nakrájeným tymiánem, rozmarýnem a necháme přes noc uležet v lednici.
Na sádle kolínka orestujeme, dáme stranou a do výpeku vložíme cibuli, kterou restujeme do zhnědnutí.
Vložíme česnek, po chvilce i papriku, kterou orestujeme a nakonec zarestujeme i protlak.
Vše zalijeme vývarem a dusíme přikryté v troubě na 150 stupňů tak 3-4 hodiny.
Šťávu pak redukujeme na požadované množství, osolíme, popřípadě malinko zahustíme tmavou jíškou.
Tato dobrota se hodí k bramborové kaši, bramborám i s knedlíkem a špenátem nebo se zelím.
Podrobné info: