Ingredience: | |
jehněčí kotleta | 6 ks |
sůl na marinádu | špetka |
pepř na marinádu | špetka |
dijonská hořčice | 1 lžíce |
citron | 1 ks |
olej | 100 ml |
worceteer | 3 lžíce |
bylinky (tymián, rozmarýn) | dle chuti |
máslo na bylinkové máslo | 120 g |
bylinky (petrželka, oregano estragon, šalvěj) | dle chuti |
česnek | 2 stroužky |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
listy z červené řepy na salát | dle potřeby |
sůl | špetka |
sečuánský pepř | špetka |
červená cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
brambory | dle potřeby |
Poprvé jsem vyzkoušela jehněčí kotletky a musím se přiznat, že od teď je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.
Maso si odřízneme od kosti, osolíme a opepříme. Marinádu uděláme tak, že smícháme veškeré ingredience na marinádu a polijeme tím připravené maso v míse. Přidáme natrhané bylinky, tymián a rozmarýn. Necháme odležet pár hodin. Brambory si uvaříme celé ve slupce do poloměkka. V pánvi si rozpustíme máslo. Přidáme najemno nasekané bylinky a nasekaný česnek. Sůl a pepř. Necháme vychladit. Listy salátu si dáme do mísy, přidáme krátce orestovanou cibuli s česnekem a promícháme. Osolíme a opepříme. Brambor na pánvi opečeme. Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minutek z každé strany. Pak dáme do alobalu odpočinout a můžeme servírovat. Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknutý brambor, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.
Podrobné info: