Pažitka
Název:

Jehněčí kotletky


Jehněčí kotletky


Ingredience:
Ingredience:
jehněčí kotleta6 ks
sůl na marinádu špetka
pepř na marinádu špetka
dijonská hořčice1 lžíce
citron1 ks
olej100 ml
worceteer3 lžíce
bylinky (tymián, rozmarýn) dle chuti
máslo na bylinkové máslo120 g
bylinky (petrželka, oregano estragon, šalvěj) dle chuti
česnek2 stroužky
sůl špetka
pepř špetka
listy z červené řepy na salát dle potřeby
sůl špetka
sečuánský pepř špetka
červená cibule1 ks
česnek2 stroužky
brambory dle potřeby
Postup přípravy:

Poprvé jsem vyzkoušela jehněčí kotletky a musím se přiznat, že od teď je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.

Maso si odřízneme od kosti, osolíme a opepříme. Marinádu uděláme tak, že smícháme veškeré ingredience na marinádu a polijeme tím připravené maso v míse. Přidáme natrhané bylinky, tymián a rozmarýn. Necháme odležet pár hodin. Brambory si uvaříme celé ve slupce do poloměkka. V pánvi si rozpustíme máslo. Přidáme najemno nasekané bylinky a nasekaný česnek. Sůl a pepř. Necháme vychladit. Listy salátu si dáme do mísy, přidáme krátce orestovanou cibuli s česnekem a promícháme. Osolíme a opepříme. Brambor na pánvi opečeme. Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minutek z každé strany. Pak dáme do alobalu odpočinout a můžeme servírovat. Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknutý brambor, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno