Ingredience: | |
jehněčí krk | 400 g |
mrkev | 1 ks |
menší petržel | 1 ks |
celer | 1/8 ks |
cibule | 1 ks |
rajský protlak | 1 lžička |
vývar | 1/2 l |
kvalitní bílé víno | 250 ml |
máslo | 2 lžíce |
cukr | 1 lžička |
nové koření | pár kuliček |
bobkový list | 1 ks |
celý pepř | pár kuliček |
tymián | snítka |
jalovec | pár kuliček |
sůl | dle chuti |
světlá jíška | dle potřeby |
perník na strouhání | dle chuti |
Zvěřina a víno k sobě jednoznačně pasuje. Většinou se však kombinuje s červeným vínem, proč ale nezkusit přidat bílé?
Maso si nakrájíme na větší kusy stejně jako zeleninu, osolíme jej a opepříme. Na másle opečeme zeleninu s cibulí, přidáme protlak, cukr a koření. Maso, pak zalijeme vínem, necháme odvařit a zalijeme vývarem. Vše dusíme do měkka. Když je vše měkké, nastrouháme do omáčky perník (1 polévkovou lžíci) a zahustíme dle potřeby jíškou.
Podáváme s knedlíkem.
Podrobné info: