Ingredience: | |
jehněčí panenka | 200 g |
olej | 1 lžíce |
koření na steak + chilli | 2 lžičky |
pancetta | 4 plátky |
sádlo nebo olej | lžička |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
zakysaná smetana | velká lžíce |
brusinky | malá lžička |
bagetka či americké brambory | jako příloha |
Jehněčí panenka v kabátku z pancetty podle Nadi. Výborné maso, které si zprudka opečete na pánvi obalené v šunce. Zakysaná smetana s brusinkami, dělají americkým bramborám super trefný doprovod.
Maso omyjeme, osušíme, potřeme olejem a obalíme v koření.
Zabalíme do pancetty a svážeme potravinovým motouzem (pro jistotu).
V pánvi si rozpálíme tuk a maso zprudka ze všech stran opékáme. Přibližně 7 minut.
Odložíme ho na dřevěné prkýnko na 10 min, aby se "vydýchalo". Podáváme např. s americkým bramborem nebo třeba jen s opečenou bagetkou. Výborná k tomu byla zakysanka s brusinkami. Jak vidíte, lahodí to nejen oku.