Pažitka
Název:

Jehněčí panenka v kabátku z pancetty


Jehněčí panenka v kabátku z pancetty


Ingredience:
Ingredience:
jehněčí panenka200 g
olej1 lžíce
koření na steak + chilli2 lžičky
pancetta4 plátky
sádlo nebo olej lžička
sůl špetka
pepř špetka
zakysaná smetana velká lžíce
brusinky malá lžička
bagetka či americké brambory jako příloha
Postup přípravy:

Jehněčí panenka v kabátku z pancetty podle Nadi. Výborné maso, které si zprudka opečete na pánvi obalené v šunce. Zakysaná smetana s brusinkami, dělají americkým bramborám super trefný doprovod.

Maso omyjeme, osušíme, potřeme olejem a obalíme v koření.
Zabalíme do pancetty a svážeme potravinovým motouzem (pro jistotu). 
V pánvi si rozpálíme tuk a maso zprudka ze všech stran opékáme. Přibližně 7 minut.
Odložíme ho na dřevěné prkýnko na 10 min, aby se "vydýchalo". Podáváme např. s americkým bramborem nebo třeba jen s opečenou bagetkou. Výborná k tomu byla zakysanka s brusinkami. Jak vidíte, lahodí to nejen oku.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno