Ingredience: | |
jehněčí kosti a odřezky | dle potřeby |
mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks |
malý celer | 1/2 ks |
pórek | 1/2 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky |
nové koření | 3 kuličky |
jalovec | 3 kuličky |
pepř | 6 kuliček |
sušený tymián | 1/2 lžičky |
Na polévku: | |
petrželová nať | dle chuti |
mrkev | dle chuti |
nudle | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Jelikož máme od mojí milé kamarádky a kolegyně půlku domácího jehněte, zahájili jsme jeho zpracovávání klasikou, která se do tohoto větrného počasí více než hodí. A má to grády!
Všechny kosti, maso a zeleninu naskládáme vcelku do pomalého hrnce, přidáme koření a zalijeme cca 1 litrem studené vody. Necháme pomalit 10 hodin na LOW (ideální je to přes noc). Když je vývar hotový, přecedíme ho přes síto do hrnce. Přidáme novou nastrouhanou mrkev, obrané maso, polévkové nudle, petrželovou nať a sůl. Povaříme do změknutí nudlí a mrkve a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Podrobné info: