Ingredience: | |
jelení maso z plece | cca 600 g |
červené víno | 300 ml |
cibule | 2 ks |
česnek | 3 stroužky |
sádlo | 2 lžíce |
mletý pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
drcený kmín | dle chuti |
sušený tymián | 1/2 lžičky |
majoránka | 1 lžička |
protlak | 1 lžíce |
mletá sladká paprika | 1 lžíce |
jalovec | 4 kuličky |
bobkový list | 2 ks |
sušená drcená feferonka | 1/4 lžičky |
brusinková zavařenina | 1 lžíce |
voda | cca 1 l |
hladká mouka | 2 lžíce |
Guláš nikdy nezklame a je to poměrně oblíbené jídlo, navíc guláše zvěřinové jsou naprostá lahůdka.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, maso a zprudka opečeme. Pak přidáme mletou papriku a ostatní koření a chvilku za stálého míchání restujeme. Ale pozor, aby se paprika nepřichytla a nezhořkla. Přidáme protlak a podlijeme vínem. Vaříme bez pokličky, aby se odpařil alkohol. Pak podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a vaříme doměkka. Přidáme zavařeninu a zalijeme moukou rozkvedlanou v trošce vody. Na mírném ohni provaříme. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Podrobné info: