Pažitka
Název:

Jelení guláš


Jelení guláš


Ingredience:
Ingredience:
jelení maso z plececca 600 g
červené víno300 ml
cibule2 ks
česnek3 stroužky
sádlo2 lžíce
mletý pepř dle chuti
sůl dle chuti
drcený kmín dle chuti
sušený tymián1/2 lžičky
majoránka1 lžička
protlak1 lžíce
mletá sladká paprika1 lžíce
jalovec4 kuličky
bobkový list2 ks
sušená drcená feferonka1/4 lžičky
brusinková zavařenina1 lžíce
vodacca 1 l
hladká mouka2 lžíce
Postup přípravy:

Guláš nikdy nezklame a je to poměrně oblíbené jídlo, navíc guláše zvěřinové jsou naprostá lahůdka.

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, maso a zprudka opečeme. Pak přidáme mletou papriku a ostatní koření a chvilku za stálého míchání restujeme. Ale pozor, aby se paprika nepřichytla a nezhořkla. Přidáme protlak a podlijeme vínem. Vaříme bez pokličky, aby se odpařil alkohol. Pak podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a vaříme doměkka. Přidáme zavařeninu a zalijeme moukou rozkvedlanou v trošce vody. Na mírném ohni provaříme. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno