Ingredience: | |
jelení kýta | 600 g |
slanina | 150 g |
cibule | 2 ks |
sádlo | 2 lžíce |
česnek | 4 stroužky |
sušené brusinky | 50 g |
mrkev | 3 ks |
suché červené víno | 200 ml |
zvěřinový vývar | 200 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
mletá paprika | špetka |
Základem úspěchu je vařit dlouho a pomalu - to je tajemství úspěchu.
Maso nakrájíme na kostky cca 2x2 cm, osolíme, opepříme a vše promícháme. Rozehřejeme si sádlo, osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a vše osmažíme. Přidáme maso, prolisovaný česnek a smažíme. Pak podlijeme vínem a dusíme. Když je maso poloměkké, přilijeme vývar, přidáme mrkev nakrájenou na špalíky, brusinky a dusíme do měkka.
Nebo jako já - rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a vše osmažíme. Přidáme maso, prolisovaný česnek a smažíme. Pak přendáme do pomalého hrnce, přilijeme víno, vývar, přidáme mrkev nakrájenou na špalíky, brusinky zapneme na stupeň I asi na 6 - 7 hodin.
Podrobné info: