Pažitka
Název:

Jelení zeleninový guláš z pomalého hrnce


Jelení zeleninový guláš z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
jelení kostky na guláš500 g
mrkev2 ks
rajčata1 konzerva
řapíkatý celer1 stnek
velká cibule1 ks
česnek2 stroužky
brusinková zavařenina3 lžíce
červené víno2 dcl
jalovec5 kuliček
nové koření3 kuličky
bobkový list2 ks
mletá uzená paprika1 lžička
sádlo nebo ghí2 lžíce
vývar nebo voda dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tak tahle zvěř se u nás doma ještě nikdy nevyskytla. Poprvé jsem zkusila objednat z farmářských bedýnek a byla to výtečná a vítaná změna. Z pomalého hrnce se masíčko jen rozsýpá.

Na sádle nebo ghí osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme na kostky nakrájené, osolené maso a zprudka restujeme, aby se zatáhlo. Zalijeme vínem a pár minut povaříme, aby se odpařil alkohol. Vše přelijeme do pomalého hrnce, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, koření a brusinky. Zalijeme vývarem nebo vodou, jen tak, aby byl obsah ponořený. Osolíme, opepříme a zapneme na nejnižší stupeň. Necháme pomalit asi 7 hodin. Poté vyndáme kuličky jalovce, nového koření a bobkový list. Také vybereme maso a zbytek rozmixujeme na omáčku. Vrátíme maso a podáváme s houskovým knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno