Ingredience: | |
máslo | 50 g |
hladká mouka | 1 lžíce |
mléko | 250 ml |
malá cibulka | 1 ks |
žampiony | 200 g |
nasekaná petržel | 1/2 lžíce |
nasekaná pažitka | 1/2 lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Hustá omáčka s jemnou chutí vhodná k pořádnému kusu masa.
Cibuli nakrájíme najemno. K kastrůlku rozehřejeme máslo a dáme na něj orestovat cibulku. Když začne zlátnout přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, promícháme a přivedeme do varu. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájené žampiony a pažitku s petrželí. Velmi zvolna vaříme asi 30 minut. Pak rozmixujeme ponorným mixerem dojemna. Kdo chce mít omáčku opravdu jemnou, ještě propasírujeme přes cedník.
Servírujeme k masu, jako doprovod.