Pažitka
Název:

Jemná špenátová roláda z mletého masa


Jemná špenátová roláda z mletého masa


Ingredience:
Ingredience:
mleté vepřové maso (dobré libové je třeba z plecka)1 kg
kondenzované mléko1,5 dl
olej2 lžíce
vejce1 ks
koření čubrica (nebo na mleté maso, třeba směs drceného kmínu, mleté papriky a pepře)2 lžíce
sůl špetka
rozmarýn a mandle na ozdobu
Náplň:
špenát250 - 300 g
menší červená paprika1 ks
Příloha - brambory na paprice:
brambory1 kg
cibule1 ks
červená sladká paprika (může být i pálivá) špetka
máslo (na zjemnění) kousek
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Výborné maso v doprovodu netradiční přílohy, vyzkoušejte a budete jen "stříhat ušima".

Maso, mléko, 2 lžíce oleje, koření, vajíčko a sůl smíchejte a necháme hodinu odležet v lednici.
Maso rozprostřete na fólii jako plát, poklaďte ji špenátem a paprikou a roládu zaviňte. Pak ji opatrně přendejte na plech, potřete hořčicí a vložte do vyhřáté trouby. Tam ji pečte asi 90 minut dozlatova na 180 stupňů přikrytou alobalem nebo pekáčkem (posledních 10 minut pečeme odkryté). Ozdobíme rozmarýnem a mandlemi.

Brambory na paprice:

Osmahneme cibulku do zlatova, přidáme nakrájené brambory, červenou sladkou papriku ( kdo má rád ostřejší tak dá pálivou), sůl, pepř. Zalijeme vodou jako, když vaříme normální brambory, jen se dává trošku méně vody, protože se voda potom nevylévá, ale brambory se po uvaření zlehka rozmačkají. Můžeme zjemnit nakonec troškou máslíčka.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Stanislava Begáni Valentová

    zavřít okno