Ingredience: | |
hladká mouka | 300 g |
máslo | 100 g |
sádlo | 100 g |
cukr | 50 g |
vejce | 1 ks |
oříšky | dle chuti |
kokos | dle potřeby |
čokoláda na vaření | dle potřeby |
Pohodové úterý přeji! Dnes mám pro vás další tip na bezva cukrovíčko! Jsou to JEŽCI. Když je děláme s dětmi, tak je pravda, že je jich pár "pidlookých", některé jsou bez čumáčku, ale sranda musí být.
Všechny ingredience zpracujeme a těsto necháme ztuhnout v lednici. Poté těstem obalujeme oříšky (lískové nebo mandle). Uděláme kuličku, dáme na plech a prsty vytáhneme čumáček. Pečeme na pečicím papíře na 180°C do růžova. Pak již jen rozpustíme čokoládu s trochou tuku ve vodní lázni, namočíme do ní zadeček a poté obalíme v kokosu. Oči a čumáček jsou tečky z čokolády udělané špejlí.
Používám čokoládu na vaření 44% CARLA Chocolate, která je opravdu výborná, takže si vždy před rozpuštěním musím uzmout alespoň jednu kostičku.