Pažitka
Název:

Ježci


Ježci


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka300 g
máslo100 g
sádlo100 g
cukr50 g
vejce1 ks
oříšky dle chuti
kokos dle potřeby
čokoláda na vaření dle potřeby
Postup přípravy:

Pohodové úterý přeji! Dnes mám pro vás další tip na bezva cukrovíčko! Jsou to JEŽCI. Když je děláme s dětmi, tak je pravda, že je jich pár "pidlookých", některé jsou bez čumáčku, ale sranda musí být.

Všechny ingredience zpracujeme a těsto necháme ztuhnout v lednici. Poté těstem obalujeme oříšky (lískové nebo mandle). Uděláme kuličku, dáme na plech a prsty vytáhneme čumáček. Pečeme na pečicím papíře na 180°C do růžova. Pak již jen rozpustíme čokoládu s trochou tuku ve vodní lázni, namočíme do ní zadeček a poté obalíme v kokosu. Oči a čumáček jsou tečky z čokolády udělané špejlí.
Používám čokoládu na vaření 44% CARLA Chocolate, která je opravdu výborná, takže si vždy před rozpuštěním musím uzmout alespoň jednu kostičku.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno