Pažitka
Název:

Jihočeská obložená topinka


Jihočeská obložená topinka


Ingredience:
Ingredience:
bílky2 ks
vejce2 ks
česnek3 stroužky
sádlo/olej dle potřeby
jarní cibulka1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bílé žampiony4 ks
balkánský sýr na posypání
slanina4 plátky
sterilovaná červená paprika dle chuti
rajčátka2 ks
petrželka na ozdobu
chleba4 krajíčky
Postup přípravy:

Někdy je potřeba udělat něco narychlo, a tak vznikne chutná svačina nebo večeře.

Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Podusíme na jarní cibulce na oleji. Přidáme rozmíchaná vejce s bílky, necháme srazit a po kouscích přidáme nasekanou sterilovanou červenou papriku. Ochutíme solí a pepřem. Tuto směs namažeme na připravené topinky potřené česnekem a posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. Zdobíme slaninovými plátky, pokrájenými rajčátky a petrželkou. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno