Pažitka
Název:

Jogurtové lívanečky s jáhlovými, borůvkami a zakysanou smetanou


Jogurtové lívanečky s jáhlovými, borůvkami a zakysanou smetanou


Ingredience:
Ingredience:
bílý jogurt250 g
špaldová mouka60 g
jáhlové vločky55 g
prášek do pečiva bez fosfát1/2 lžičky
třtinový cukr2 lžičky
vejce1 ks
sůl špetka
rozpuštěné málo1 lžička
borůvky dle chuti
zakysaná smetana dle chuti
Postup přípravy:

Lívanečky jsou skvělé v tom, že jsou rychlé, dobré a můžete si na ně dá zrovna to, na co máte v tu chvíli chuť. U nás jsou oblíbené lívanečky s ovocem všeho druhu a zakysanou smetanou. Klasické lívanečky se mi, ale dělat nechtěly, tak jsem zkusila variantu s jáhlovými vločkami a jogurtem. Byl to moc dobrý výběr, protože jsem je ani nestačila dělat, jak rychle mizely.

V míse smíchejte jogurt s moukou, vločkami, kypřicím práškem, cukrem, vejci, solí a rozpuštěným máslem. Těsto nechte asi 20 minut odpočinout, jeho konzistence zhoustne a bude pomalu stékat ze lžíce. V lívanečníku či na pánvi vytřené máslem opékejte lívance dozlatova. Podávejte posypané borůvkami a se zakysanou smetanou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno