Pažitka
Název:

Jogurtové muffiny s borůvkami a ovesnomandlovou drobenkou


Jogurtové muffiny s borůvkami a ovesnomandlovou drobenkou


Ingredience:
Ingredience:
změklé máslo80 g
třtinový cukr80 g
vejce1 ks
bílý jogurt min 3,5% tuku150 g
nastrouhaná citronová kůra2 lžičky
špaldová mouka typ 630220 g
prášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
mléko80 ml
borůvky125 g
Drobenka:
máslo3 lžíce
ovesné vločky4 lžíce
nasekané mandle2 lžíce
třtinový cukr2 lžíce
Postup přípravy:

Jestli je něco u nás opravdu oblíbené, tak jsou to muffinky, jsou úžasné jak mohou být variabilní, kolik chutí mohou mít. Borůvky jako náplň do muffinů jsem zvolila proto, že obsahují velké množství vitamínu C a množství antioxidantů, jsou zvlášť bohaté na karoten chránící imunitní systém, obsahují prospěšné třísloviny, jako je tanin a zároveň se mohou pochlubit vysokým obsahem železa.

Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo, cukr, vejce, jogurt a citronovou kůru dejte do mísy a prošlehejte. Přidejte mouku prosetou s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky. Těstem naplňte formy na muffiny (tak do tří čtvrtin, muffinky pečením povyskočí). Připravte si drobenku, tak že všechny ingredience smícháte a dáte na naplněné formy s muffiny. Pečete v rozehřáté troubě cca 25 minut.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno