Ingredience: | |
změklé máslo | 80 g |
třtinový cukr | 80 g |
vejce | 1 ks |
bílý jogurt min 3,5% tuku | 150 g |
nastrouhaná citronová kůra | 2 lžičky |
špaldová mouka typ 630 | 220 g |
prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
mléko | 80 ml |
borůvky | 125 g |
Drobenka: | |
máslo | 3 lžíce |
ovesné vločky | 4 lžíce |
nasekané mandle | 2 lžíce |
třtinový cukr | 2 lžíce |
Jestli je něco u nás opravdu oblíbené, tak jsou to muffinky, jsou úžasné jak mohou být variabilní, kolik chutí mohou mít. Borůvky jako náplň do muffinů jsem zvolila proto, že obsahují velké množství vitamínu C a množství antioxidantů, jsou zvlášť bohaté na karoten chránící imunitní systém, obsahují prospěšné třísloviny, jako je tanin a zároveň se mohou pochlubit vysokým obsahem železa.
Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo, cukr, vejce, jogurt a citronovou kůru dejte do mísy a prošlehejte. Přidejte mouku prosetou s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky. Těstem naplňte formy na muffiny (tak do tří čtvrtin, muffinky pečením povyskočí). Připravte si drobenku, tak že všechny ingredience smícháte a dáte na naplněné formy s muffiny. Pečete v rozehřáté troubě cca 25 minut.
Podrobné info: