Ingredience: | |
mouka (150g špaldová + 50g pohanková) | 200 g |
mléko | 150 ml |
vejce | 2 ks |
bílý jogurt | 40 g |
med | 2 lžíce |
sůl | špetka |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
ovoce | dle chuti |
Tak dlouho jsem odolávala těm lákavým vaflím, až jsem to samozřejmě nevydržela a také se do jejich přípravy pustila. Přemýšlela jsem, zda si mám pořídit vaflovač, jelikož jsem usoudila, že další spotřebič doma už vážně není třeba, tak jsem se rozhodla pro formu na vafle. Musím uznat, že vafle u nás budou rozhodně velmi oblíbené, protože první zkušební dávka zmizela z talířů doslova rychlostí blesku.
Vejce vyšleháme společně s mlékem a jogurtem. Přidáme sirup a sůl a opět vyšleháme. Nakonec vmícháme obě mouky a prášek do pečiva. Hotové těsto nalijeme do formy na vafle a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut (nebo použijte vaflovač a pečte 1-2 minuty). Vafle podáváme s jogurtem, ovocem (borůvky, maliny) a pokapané medem.
Podrobné info: