Pažitka
Název:

Jogurtovo-maková bábovka s pomeranči


Jogurtovo-maková bábovka s pomeranči


Ingredience:
Ingredience:
rozemleté ovesné vločky1 a 1/2 hrnku
velká vejce2 ks
bílý farmářský jogurt4 vrchovaté lžíce
makový olej1/3 hrnku
třtinový cukr1/2 hrnku
kypřící prášek2 lžičky
šťáva ze 2 velkých pomerančů
mletý mák4 lžíce
přírodní vanilkové aroma1 lžička
sůl špetka
Postup přípravy:

Minulý týden jsem byla opět ve svém oblíbeném obchůdku s farmářskými potravinami Náš Grunt a přinesla si domů spoustu čerstvých dobrůtek. Natrefila jsem na výborný farmářský jogurt, který se s těmi kupovanými nedá vůbec srovnat. Byl krásně hustý a chuťově vynikající. A protože mám ráda sladké snídaně, rozhodla jsem se upéct bábovku. Ale nebyla bych to já, kdybych ji zase trošku neupravila. A tak vznikla tahle výborná jogurtová bábovka z farmářského jogurtu, kterou jsem vylepšila mákem a šťávou z pomerančů. A aby byla bábovka extra maková, přidala jsem do ní navíc i makový olej, který má vysoký obsah vápníku, hořčíku, železa a vitamínu E.

V míse smícháme vločky, kypřící prášek, cukr a špetku soli. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto vlijeme do formy na bábovku (používám silikonovou, kterou není třeba vymazávat). Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno