Název:Jogurtový cheesecake s čerstvým ovocem a mascarpone
Ingredience:
Ingredience na těsto: |
lotus sušenky | 100 g |
kokosová mouka | 50 g |
máslo | 100 g |
Náplň: |
hustý bílý jogurt | 600 g |
kukuřičná maizena | 20 g |
vejce | 2 ks |
vanilkový bourbon | 2 kapky |
med | 2 lžíce |
bílý jogurt | 100 g |
mascarpone | 1 ks |
jablíčko | 1 ks |
borůvky | 1 hrstka |
maliny | 1 hrstka |
jahody | 1 hrstka |
Postup přípravy:Cheesecake miluje snad každý. Když přidáte trošku krému napovrch s čerstvým ovocem, máte během chvilky na stole krásný barevný dortík, který milují hlavně děti.
Máslo rozehřejeme, lotusky rozdrtíme a smícháme s moukou.
Formu vymažeme kouskem másla a vzniklé těstíčko umačkáme do formy.
Jogurt, škrob, vejce a vanilkový bourbon vyšleháme a vlijeme na připravené těsto.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 150° cca 45 minut.
Posledních 15 minut zakryjeme vršek pečícím papírem, aby se náplň nepřipálila.
Necháme cheesecake vychladit.
Poté nanášíme tenkou vrstvu rozmíchaného bílého jogurtu s mascarpone. Můžete též lehce dosladit medem.
Jako finále zdobíme čerstvým ovocem, které pak na dortíku krásně drží.
Nechte si chutnat.
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno