Pažitka
Název:

Jogurtový cheesecake s čerstvým ovocem a mascarpone


Jogurtový cheesecake s čerstvým ovocem a mascarpone


Ingredience:
Ingredience na těsto:
lotus sušenky100 g
kokosová mouka50 g
máslo100 g
Náplň:
hustý bílý jogurt600 g
kukuřičná maizena20 g
vejce2 ks
vanilkový bourbon2 kapky
med2 lžíce
bílý jogurt100 g
mascarpone1 ks
jablíčko1 ks
borůvky1 hrstka
maliny1 hrstka
jahody1 hrstka
Postup přípravy:

Cheesecake miluje snad každý. Když přidáte trošku krému napovrch s čerstvým ovocem, máte během chvilky na stole krásný barevný dortík, který milují hlavně děti. 

Máslo rozehřejeme, lotusky rozdrtíme a smícháme s moukou.
Formu vymažeme kouskem másla a vzniklé těstíčko umačkáme do formy.
Jogurt, škrob, vejce a vanilkový bourbon vyšleháme a vlijeme na připravené těsto.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 150° cca 45 minut.
Posledních 15 minut zakryjeme vršek pečícím papírem, aby se náplň nepřipálila.
Necháme cheesecake vychladit.
Poté nanášíme tenkou vrstvu rozmíchaného bílého jogurtu s mascarpone. Můžete též lehce dosladit medem.
Jako finále zdobíme čerstvým ovocem, které pak na dortíku krásně drží. 


Nechte si chutnat.
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Petra Kafuňková

    zavřít okno