Pažitka
Název:

Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou


Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou


Ingredience:
Ingredience:
hladká pšeničná mouka (dortová mouka Babiččina volba)250 g
vejce2 ks
med4 lžíce
bílý jogurt400 g
olej150 ml
kypřící prášek do pečiva1 sáček
mražené ovoce (borůvky + červený rybíz)250 g
máslo na vymazání
strouhaný kokos na vysypání
Drobenka:
máslo1 lžíce
hnědý cukr1 lžíce
hrubá mouka3 lžíce
Postup přípravy:

Dnes jsem dostala obrovskou chuť na klasický ovocný koláč s drobenkou. Takový, který si můžete dát v neděli po obědě ke kávičce nebo k čaji a který bude zaručeně chutnat celé rodině. Příprava je opravdu rychlá, takže vám nezabere moc času. Díky jogurtu je koláč hezky vláčný a pěkně nadýchaný.

V míse vyšleháme vejce s medem. Postupně přidáváme olej a smetanový jogurt. Ke směsi vsypeme mouku s kypřícím práškem a vše promícháme. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Do formy vlijeme připravené těsto a navrch vyskládáme ovoce. V menší misce smícháme rozpuštěné máslo s cukrem, hrubou moukou a připravíme drobenku. Hotovou drobenkou posypeme vršek koláče. Takto připravený koláč vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů a pečeme cca 40 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno