Ingredience: | |
bílý jogurt | 1 kelímek (150 g) |
špaldová mouka | 1 kelímek |
vícezrnná mouka | 1 kelímek |
třtinový cukr | 1/2 kelímku |
rozpuštěné máslo | 1/2 kelímku |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
vejce | 1 ks |
jablka | 2 ks |
hruška | 1 ks |
Drobenka: | |
ovesné vločky | 6 lžic |
máslo | 3 lžíce |
třtinový cukr | 2 lžíce |
vícezrnná mouka | 2 lžíce |
Když dnes dorazila nečekaná návštěva, nejen že jsem se musela skoro převléknout z pyžama, protože ještě marodím, ale hlavně jsem neměla nic ke kávě, tak jsem musela sáhnout po našem osvědčeném rychlokoláči, aby k té kávě něco bylo. Určitě takový recept máte každá doma. U nás je jogurtový koláč moc oblíbený, protože je variabilní a vlastně pokaždé lze udělat jinak.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Nachystejte si drobenku. Smíchejte ovesné vločky, máslo, třtinový cukr a vícezrnnou mouku a vytvořte drobenku. Dejte na chvíli do lednice. Mezitím si okrájejte jablka a hrušku a buď na hrubém struhadle nastrouhejte, nebo nakrájejte na malé kostičky. Vyložte koláčovou formu pečícím papírem. Udělejte těsto na koláč. Odměrkou je kelímek od jogurtu. Smíchejte jogurt, obě mouky, cukr, máslo, kypřicí prášek a vejce. Těsto rozetřete do koláčové formy a poklaďte nastrouhanými jablky a hruškou. Drobenku nasypte na koláč. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 - 30 minut, až drobenka zezlátne.
Podrobné info: