Ingredience: | |
kachní prsa | 4 ks |
čerstvě mletý pepř | špetka |
sůl | špetka |
tymián | 3 snítky |
český česnek | 1 palice |
kachní nebo vepřové sádlo podle velikosti pekáčku | 1 - 1,5 kg |
Knedlíky: | |
starší houska | 10 ks |
slanina | 100 g |
vejce | 5 ks |
čerstvá petržel | hrstka |
cibule | 1 ks |
sádlo | kousek |
mléko | 0,5 l |
Několikahodinové dušení ve vlastní šťávě a tuku, to je to súprávné konfitování.
Do prsíček vetřeme utřený česnek se solí, tymiánem, pepřem a necháme uležet alespoň 24 hodin.
Poté je vložíme vedle sebe do malého pekáčku (čím menší bude, tím méně budete potřebovat sádla) a zalijete rozehřátým sádlem, aby byla všechna prsa ponořená. Vložíme do trouby na 130 stupňů tak na 4-5 hodin.
Před podáváním ještě opečeme na pánvi kůží dolů dozlatova.
Podáváme se špekovým knedlíkem a zelím nebo třeba s gratinovanými bramborami.
Knedlíky:
Na pánvi si na sádle osmažíme cibulku se slaninou a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky. Přidáme ušlehaný bílek a slaninu s cibulkou. Vytvoříme šišky a zabalíme do folie, kterou pořádně utáhneme a konce zavážeme (klidně můžeme dát i trochu česneku a nastrouhaný muškátový oříšek).
Knedlíky vaříme 20 minut a nezapomeneme folii párkrát propíchnout jehlou nebo párátkem.
Můžeme také utvořit koule a vařit v páře také 20 min.
Podrobné info: