Pažitka
Název:

Kachní paštika


Kachní paštika


Ingredience:
Ingredience:
očištěná kachní játra500 g
máslo125 g
smetana100 ml
menší cibule2 ks
bílé víno100 ml
olivový olej trochu
šalvěj snítka
čerstvý tymián snítka
čerstvě mletý pepř špetka
celý barevný pepř dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Není nad poctivou domácí paštiku, která nejlépe chutná s čerstvým pečivem....

V hlubší pánvi na olivovém oleji zpěňte cibuli, přidejte očištěná játra a pomalu restujte. Přilijte víno a nechte dusit, stačí pár minut, aby byla játra tepelně upravená, ale nevysušila se.

Mezitím ve vodní lázni rozpusťte máslo. Podušenou játrovou směs přesuňte do hlubší mísy, přidejte smetanu a tyčovým mixérem důkladně mixujte. Postupně přidávejte rozpuštěné máslo, aby směs měla konzistenci velmi hustého krému, spotřebujte ho asi dvě třetiny. Směs důkladně osolte, opepřete, přidejte nasekané lístky tymiánu a opět mixujte.

Dohladka umixovanou směs dejte do misek, povrch uhlaďte. Zbylé máslo přelijte do rendlíku a velmi krátce v něm orestujte snítku šalvěje. Máslem se šalvějí pak zalijte paštiku, každou dokončete špetkou drceného pepře. Dejte ztuhnout do lednice.
Sušené brusinky podusíme v trošce vody a přelijeme na ztuhlou paštiku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno