Ingredience: | |
kachní prsa | 2 ks |
sojová omáčka | 1 lžíce |
med | 1 lžíce |
čerstvá limetková šťáva | 1/2 lžíce |
hrubozrnná sůl | dle chuti |
Kachní maso v kombinaci s medem a limetkou je vynikající. Pokud máte rádi sladkokyselé chutě, určitě si přijdete na své. Tenhle recept musí chytit každého, to snad ani nejde jinak.
V misce si smícháme sojovku, limetkovou šťávu a med - promícháme.
U prsou nakrájíme kůži asi na centimetrové kostičky. Snažíme se nezakrojit do masa - vytekla by nám šťáva.
Rozpálíme pánev se silným dnem a dáme péct prsa - na sucho a kůží dolů. pečeme dokud není kůže zlatá a křupavá (asi 5 minut). Pak otočíme a necháme asi jen 2 minuty maso zatáhnout. Pak vyjmeme a výpek vylijeme do mističky (večer si ho namažeme na chleba). Ubrouskem pánev vytřeme a nalijeme na ní směs sojovky s medem a limetkou. Vrátíme maso opět kůží nahoru a přikryjeme pokličkou. Dusíme si 5 minut. Záleží na výšce prsou a jak je máme rádi propečené. Nakonec lehce dosolíme hrubozrnnou solí. Nakrájíme na plátky a podáváme přelité šťávou.
Podrobné info: