Pažitka
Název:

Kachní prsa na pánvi se švestkovou omáčkou


Kachní prsa na pánvi se švestkovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
kachní prsa s kůží2 ks
barevný pepř dle chuti
sušený zázvr dle chuti
drcený kmín dle chuti
hrubozrnná sůl dle chuti
švestková povidla2 - 3 lžíce
červené víno dle chuti
třtinový cukr dle chuti
Příloha:
brambory dle potřeby
sůl dle chuti
rozmarýn dle chuti
Postup přípravy:

Dnes poprvé jsem zkusila kachní prsa, které jsem si přivezla od syna až z Moravy. Měla jsem strach, že budou vysušená, ale byla výtečná a opravdu skvělá.

Kachní prsa kuchyňsky upravíme a osušíme. Ostrým nožem nařežeme do mřížky.
Krájíme opatrně, abychom neprořízli i maso.
Prsa opepříme barevným pepřem, osolíme, posypeme sušeným zázvorem, pokmínujeme a vložíme kůží dolů na rozehřátou pánev. Opékáme nasucho po dobu cca 7 minut z každé strany. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 stupňů, prsíčka přendáme do pekáčku nebo do pečící misky opět kůží dolů a pečeme dál max. 8 minut. Mezitím si na pánvi s kachním sádlem opečeme oloupané a předvařené brambory s rozmarýnem. Kachní prsa vyndáme z trouby a zabalíme do alobalu na cca 5-6 minut, aby se šťáva v mase dobře rozležela. Maso uvnitř prsíček by mělo být narůžovělé, ne vysušené. 
Švestková povidla zředíme červeným vínem a kapkou vývaru a zamícháme. Můžeme dát také rozvařit i zmražené vypeckované švestky s červeným vínem a cukrem a restovat na cca 2 minuty. Podáváme buď vcelku aneb šikmo pokrájené na plátky. Zdobíme petrželkou apod.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno