kachní prso | 2 ks |
horká voda | 1 lžíce |
med | 2 lžíce |
sójová omáčka | 1 lžička |
sůl | špetka |
velké jablko | 1 ks |
šťáva z citronu | 1/2 ks |
med | dle chuti |
máslo | 1 lžíce |
Ingredience: |
Kdo by odolal kachničce, řekněte, kdo?
Do misky dáme horkou vodu, přidáme med, sójovou omáčku a špetku soli. Rozmícháme.
Kůži na prsou nakrájíme na čtverečky. Snažíme se neříznout do masa, aby nám nevytékala šťáva. Celá prsa potřeme marinádou a dáme na nasucho rozpálenou pánev kůží dolů. Pečeme dokřupava. Pak otočíme, stáhneme plamen a zvolna dopékáme. Uvnitř mají být prsa růžová a šťavnatá. Dohromady asi 8 minut - záleží na teplotě, velikosti prsou i na materiálu ze které je pánev.
Jablko nakrájíme na asi 1/2 cm silná kolečka, vykrojíme jádřinec, pokapeme citronem a potřeme medem. Na pánvi rozpustíme trochu másla a dáme opéct jablíčka.