kachní prso | 2 ks |
hrubozrnná sůl (nejlépe kouřová) | špetka |
Omáčka: | |
vypeckované kompotované třešně i s nálevem | 200 g |
červený vinný ocet | 1 lžíce |
škrob | 1/2 lžičky |
Ingredience: |
Šťavnatá kachna s netradiční omáčkou....
Kachní prsa očistíme a osušíme. Kůži nařežeme do čtverečků - neprořízneme maso, vytékala by šťáva. Osolíme. Rozpálíme nasucho pánev a dáme na ní prsa kůží dolů. Pečeme do křupava (cca 3 - 4 minuty). Pak snížíme teplotu, prsa obrátíme, pánvičku přiklopíme a zvolna dopékáme (4 - 5 minut). Po upečení prsa zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut odpočinout. Rozbalíme a podáváme.
Na omáčku si vypeckované třešně rozmixujeme i s nálevem, přidáme ocet a škrob. Metličkou rozmícháme a provaříme.
Časy při přípravě jsou orientační. Při uvedených časech je maso medium. Pokud chcete propečené, přidejte cca po jedné minutě z každé strany.
Podrobné info: