kachní prsa | 2 ks |
pomeranč | 3 ks |
tymián | pár snítek |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
pomerančová marmeláda | trocha |
cukr | špetka |
citronová šťáva | dle chuti |
Ingredience: |
Chuť masa a ovoce mě vždy lákala a kachna a pomeranče to dohromady jde :)
Kachní prsíčka si očistíme a kůži nařežeme. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zprudka opečeme kůží dolů. Přendáme do pekáčku a v troubě dopečeme cca 15 minut.
Do pánve, kde se opékala prsíčka, nalijeme pomerančovou šťávu, osolíme, přidáme cukr, pomerančovou marmeládu nebo med a svaříme cca na polovinu.
Nakonec lehce zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár koleček pomeranče a pomerančovou kůru necháme prohřát.
Upečená prsíčka cca na 10 minut zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Pak krájíme šikmo na plátky a na talíři přelíváme pomerančovým rozvarem a zdobíme plátkem pomeranče.
Jako příloha jsou nejlepší americké brambory, hranolky, ale byla by dobrá i rýže.
Podrobné info: