Ingredience: | |
kachní prso s kůží | 1 ks |
tymián | dle chuti |
pepř čtyř barev (čerstvě mletý) | špetka |
mořská hrubozrnná sůl | špetka |
velká brambora (vařená den předem ve slupce tak 25 minut) | 1 ks |
cibule | 1 ks |
Dokonale šťavnaté maso vonící po tymiánu.
Kachní prsa osušíme a velmi ostrým nožem nařežeme celou kůži na kostičky. Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k proříznutí do masa. Takto předpřipravené kachní prso posypeme tymiánem, opepříme čerstvě mletým pepřem z obou stran a velmi vydatně i osolíme. Okořeněné a nasolené prso vložíme kůží na těžkou, silně rozpálenou pánev a opékáme cca 6 minut. Následně otočíme a opékáme přibližně 3 minuty. Poté vložíme do rozehřáté trouby na 160 stupňů na dalších 6 minut. Takto opečené kachní prso uchováme v teple přikryté alobalem a necháme dojít, aby se šťáva rozložila do celých prsou.
Brambora:
Bramboru nařežeme na slabé plátky,ale pozor nesmíme proříznout. Do vzniklých řezů vkládáme nakrájenou cibuli na slabé plátky a vše pečeme v troubě na 180 stupňů do zlatova.