Pažitka
Název:

Kakaové řezy bez lepku

bezlepkový recept


Kakaové řezy bez lepku


Ingredience:
Kakaový korpus:
vejce4 ks
med3 lžíce
mleté mandle (10 vrchovatých lžic)120 g
holandské kakao3 lžíce
vanilka dle chuti
jedlá soda špetka
Kakaový krém:
máslo250 g
kokosový hustý krém100 ml
med5 lžic
vanilkové aroma pár kapek
kakao2 - 3 lžíce
Postup přípravy:

Tento recept bych nazvala základním, korpus i krém je vynikající, lze dochutit dle vlastních představ a snadno se s nimi pracuje. Cituji: "toto chutná jako opravdový dort".

Tento recept bych nazvala základním, korpus i krém je vynikající, lze dochutit dle vlastních představ a snadno se s nimi pracuje. Cituji: "toto chutná jako opravdový dort".

Navíc je bez lepku, bez škrobu, veškeré suroviny lze koupit v obyčejném obchodu.

Kakaový korpus:
Žloutky našleháme s medem, přidáme mleté mandle, kakao, vanilku a špetku sody, důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh, zlehka zapracujeme se těsta a nalijeme do formy s pečícím papírem. Pečeme na 170 stupních cca 25-35 minut (záleží od trouby), kontrolujeme vpichem špejlí. 

Těsto bude krásné vláčné, nadýchané, chuťově vítězí nad obyčejným piškotem. 

Kakaový krém:
Schválně jsem přidala méně kakaa, většinou dělám čokoládový krém, který je hutný a bohatý, ale teď jsem chtěla vytvořit jednoduchou klasiku.

Použila jsem kuchyňský robot, ušetří to ruce, ale jinak to jde i obyčejnou vařečkou, jen to trvá trochu déle. Měkké máslo jsem rozetřela nejprve s medem a vanilkou. Schválně ochutnejte, je to jako máslový karamel. Klidně jsem krém mohla takto nechat, příště vyzkouším jako krém do medovníku. Přidala jsem kokosový krém, ať je krém nadýchanější, jemnější, a nakonec jsem přidala kakao. 

Já vím, že jsem neobjevila nic převratného, ale pokud porovnám tento základní máslový krém s margarínovými pastami umělé chutě, toto je něco úžasného. Nepoužívejte margarín. 

Krém stačí rozetřít na studeném korpusu a dokonalé kakaové řezy jsou hotové.

Ještě dobrá rada: skladujte v ledničce, ale nepodávejte studené, krém je úžasný, když trochu roztaje.



Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Beáta Vörösová

    zavřít okno