Pažitka
Název:

Kakaové řezy s tvarohovým krémem a malinami


Kakaové řezy s tvarohovým krémem a malinami


Ingredience:
Korpus:
vejce4 ks
Hera máslová200 g
polohrubá mouka200 g
moučkový cukr200 g
kakao50 g
papír na pečení dle potřeby
Náplň:
tučný nebo polotučný tvaroh500 g
vaječný likér100 ml
vanilkový cukr2 balíčky
moučkový cukr100 g
maliny (měla jsem jen mražené)300 g
40% smetana ke šlehání (1 kelímek si necháme na dozdobení)2 kelímky
želatinový ztužovač zastudena (Dr.Oetker) dle potřeby
malinová marmeláda4 lžíce
Postup přípravy:

Tak a zase tu je jeden výborný tip, pro mé kolegyně kuchařky a pekařky. Řez, který si určitě oblíbíte doma, nejen vy.

Změklý tuk vyšleháme s cukrem a po jednom přidáváme žloutky. Vymícháme hustou bílou pěnu. Bílky se špetkou soli vyšleháme dotuha. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Mouku smícháme s kakaovým práškem a prosejeme. Zlehka a po částech přimícháme stěrkou nebo vařečkou do těsta. Menší pekáček se zvýšenými okraji vysteleme pečícím papírem a stěrkou rovnoměrně rozetřeme těsto. Pečeme v troubě na 180 st. cca 15 - 30 minut /záleží na troubě/. Necháme vychladnout. Pak potřeme marmeládou. Šlehačku ušleháme dotuha. Tvaroh smícháme s cukry a vaječným likérem. Přidáme ušlehanou šlehačku a ztužovač, který si připravíme dle návodu na sáčku. Polovinu tvarohové hmoty natřeme opatrně stěrkou na marmeládu, přidáme maliny a pak zbytek tvarohové náplně. Nahoru rozetřeme druhou ušlehanou šlehačku. Necháme ztuhnout v lednici nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno