Pažitka
Název:

Kakaovo-banánový dort Cars


Kakaovo-banánový dort Cars


Ingredience:
Korpus (korpusy jsem pekla z trojité dávky):
žloutky3 ks
cukr100 g
kkao30 g
voda4 lžíce
polohrubá mouka70 g
prášek do pečiva1 ks
bílky (sníh)3 ks
Krém kakaový:
máslo30 g
hladká mouka30 g
mléko1 hrnek
máslo140 g
cukr100 g
kakao40 g
vejce1 - 2 ks
Krém banánový:
mléko500 ml
cukr2 lžíce
banánový puding2 ks
máslo500 g
cukr4 lžíce
Postup přípravy:

Tento víkend jsme slavili! Oslavu měl náš Pétík, kterému už byly 3 roky a přál si dort s autem. Tohohle rezavého fešáka Buráka z pohádky Cars prostě miluje, protože se pořád směje, stejně jako on.

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, sypké suroviny (mouku, kakao a prášek do pečiva si předem smícháme v misce) a pak ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy, pečeme na 180°C (čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí, zda je těsto upečené).

Krém kakaový
Z másla a mouky vytvoříme jíšku, pak přidáme mléko a uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout.

Máslo, cukr, kakao a vejce ušleháme, přidáme vychladlou kaši a máme hotový krém. Vejce se přidává pro lesk krému, není nutné jej přidávat.

Krém banánový
Z mléka, cukru a pudingů uvaříme hustý puding a necháme vychladnout. Na horký puding dáme potravinářkou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí “škraloup" a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding. Postupně vyšleháme v hladký krém.

Postup na přípravu dortu
První den si pečeme korpus (forma o průměru 26cm), vychladíme a přes noc necháme přikrytý fólií v igelitové tašce. Druhý den korpus 3x prořízneme, takže vzniknou celkem 4 patra. První korpus potřeme banánovým krémem, přiklopíme druhým plátem korpusu. Další patro natřeme kakaovým krémem a opět přiklopíme korpusem. Poté zase potřeme banánovým krémem a přiklopíme posledním plátem.
Celý dort nakonec potřeme banánovým krémem. Teď již jen ozdobit, na boky dortu lze použít kokos, ať již barvený, nebo obyčejný bílý. Na vršek dortu se přilepí jedlý papír s obrázkem a zbývající krém použijeme na ozdobu dortík cukrářským sáčkem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno